Naturalne Kosmetyki UK Nacomi Olejek do Demakijażu dla Cery Mieszanej 150ml

Nacomi Olejek do Demakijażu dla Cery Mieszanej 150ml

Normalna cena £7.99

Nacomi Olejek do Demakijażu dla Cery Mieszanej (150ml)   Olejek do demakijażu. Głównym i jedynymi składnikami są oleje. Ten olejek idealnie nada si...
Ilosc

Nacomi Olejek do Demakijażu dla Cery Mieszanej (150ml)

 

Olejek do demakijażu. Głównym i jedynymi składnikami są oleje. Ten olejek idealnie nada się do cery mieszanej i normalnej. Głównym składnikiem spośród olei jest olej rycynowy – to jego ilość odpowiada za to do jakiej skóry zostanie przeznaczony olejek. Im go więcej tym bardziej dostosowuje się do skóry tłustej.

 

-Olejek rycynowy  ma działanie mocno oczyszczające, dlatego lekko wysusza skórę. Mieszając z innymi olejami zyskujemy mieszaninę nawilżającą i oczyszczającą twarz.

-Olej arganowy jego cudowne działanie przeciwzmarszczkowe i nawilżające idealnie sprawdzi się do pielęgnacji okolicy oczu. Dzięki niemu płyn dokładnie zmyje nawet wodoodporny tusz i zaopiekuje się Twoimi rzęsami i skórą wokół oczu.

-Olej z pestek winogron usunie sińce i opuchliznę pod oczami.

-Olej inca inci silnie nawilża i regeneruje skórę, odpowiedni również do cery tłustej i trądzikowej. Najlepiej sprawdza się nałożony na okolice oczu - silnie napina skórę.

-Olej marula poprawia elastyczność i ma działanie antybakteryjne, świetnie radzi sobie z trądzikiem.

-Olej z rokitnika polecany jest dla skóry dojrzałej- regeneruje i nawilża.

-Olej jojoba odżywia, polecany do skóry trądzikowej

 

 

Sposób użycia:

Nałóż odrobinę olejku na skórę twarzy i wmasuj- również na oczach. Następnie zwilż ciepłą wodą ściereczkę bambusową i nakryj nią twarz- pozostaw na parę sekund, a następnie zetrzyj nią makijaż.

 

 

 

 

Inci: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil, Plukenetia Volubilis (Sacha Inchi) Seed Oil, Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn) Fruit Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Parfum.