Naturalne Kosmetyki UK Nacomi Olej Jojoba Nierafinowany 50ml

Nacomi Olej Jojoba Nierafinowany 50ml

Normalna cena £6.40

Nacomi Olej Jojoba Nierafinowany (50ml) Olej jojoba wśród swoich wielu dobroczynnych cech posiada jedną charakterystyczną i dającą mu przewagę nad...
Ilosc

Nacomi Olej Jojoba Nierafinowany (50ml)


Olej jojoba wśród swoich wielu dobroczynnych cech posiada jedną charakterystyczną i dającą mu przewagę nad innymi olejami – dopasowuje się do rodzaju naszej skóry. Charakteryzuje się bardzo wysoką zgodnością biologiczną z ludzką skórą, dzięki czemu jest bardzo dobrze tolerowany i szybko się wchłania.Olej jojoba jest to złoto-żołty płyn odporny na utlenianie i ciepło, posiada lekko orzechowy zapach. W temperaturze pokojowej jest ciekły. Po schłodzeniu matowieje i twardnieje. Zamknięto go w szczelnej, ciemnej buteleczce, co chroni go przed utratą jego właściwości.  


Posiadaczki skóry mieszanej często mają problem z dobraniem odpowiedniej pielęgnacji. Skórę problematyczną cechuje to, że są na niej miejsca suche, a strefa „T” spędza sen z powiek nadmiernym wydzielaniem sebum. 

Jest to świetne rozwiązanie dla osób z cerą mieszaną i trądzikową. Posiadaczom problematycznej skóry trudno czasami dobrać jest odpowiednią pielęgnację.


Olej jojoba nie jełczeje i posiada w swoim składzie naturalne i silne przeciwutleniacze.



Właściwości i zastosowanie w kosmetyce:

- świetnie wchłania się w skórę

- wspaniale nawilża nawet najbardziej przesuszoną skórę

- wspomaga walkę z rozstępami

- idealny do stosowania w czasie ciąży i tuż po niej

- sprawdzi się przy skórze z egzemami, alergią i łuszczycą

- wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego

- zawiera skwalen, który chroni przed utratą wody i jest bakteriobójczy




Sposób użycia:

Skóra problematyczna, mieszana, trądzikowa. Skóra twarzy, ciała, włosy, paznokcie.

W czystej postaci olej jojoba świetnie sprawdzi się do pielęgnacji twarzy, głównie u osób z cerą mieszaną, trądzikową lub problematyczną. Możemy również używać go do masażu i pielęgnacji całego ciała, łagodzi objawy reumatyzmu.

Świetnie nadaje się do pielęgnacji włosów oraz skóry głowy, ponieważ działa również grzybobójczo i dzięki temu może zwalczać łupież. Należy pamiętać, że olej nakładać na włosy lub skórę głowy zawsze przed myciem głowy, na około pół godziny.




Inci: Simmondsia Chinesis Seed Oil