Nowy
Naturalne Kosmetyki UK Nacomi Olej Inchi Inchi Nierafinowany 50ml

Nacomi Olej Inchi Inchi Nierafinowany 50ml

Normalna cena £8.99

Nacomi Olej Inchi Inchi Nierafinowany (50ml) Olej Inca Inchi posiada bardzo wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych (nawet 92 % całej ...
Ilosc

Kategorie Nacomi, Oleje, Twarz

Nacomi Olej Inchi Inchi Nierafinowany (50ml)



Olej Inca Inchi posiada bardzo wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych (nawet 92 % całej masy oleju – co czyni go rekordzistą wśród wszystkich naturalnych olejów roślinnych) dzięki czemu wnika w głąb skóry, uzupełnia i wzmacnia barierę lipidową. W jego składzie znajdziemy również Witaminę E i A. Odnajdziemy całą gamę kwasów tłuszczowych – Omega-3 alfa-linolenowy (do 54%) i Omega-6 linolowy (33%) oraz proteiny.

Dzięki zawartości tych dobroczynnych składników jego zastosowanie jest bardzo szerokie. Olej ten jest jedynym, znanym do tej pory, aktywnym powierzchniowo olejem. Posiada zdolność odbudowy kolagenu. Efekt wygładzenia i uelastycznienia skóry, a co za tym idzie wyraźnego spłycenia zmarszczek. Olejek łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia. 


Działanie Oleju Inca Inchi:

- świetny do pielęgnacji wszystkich typów cery

idealnie nadaje się dla dojrzałej skóry gdyż ma silne działanie przeciwzmarszczkowe

- jest zaliczany do lekkich olejów o aksamitnym wykończeniu

- możemy stosować go do masażu by zapobiec rozstępom w czasie ciąży

- poprawia elastyczność, wpływa na produkcję kolagenu

- polecany również do pielęgnacji włosów, nadaje im miękkość, jedwabistość i połysk

- ma silne działanie antyoksydacyjne i ochronne

- regularne stosowanie poprawia koloryt skóry




Sposób użycia:

Skóra dojrzała, wiotka, sucha, działanie przeciwzmarczkowe, napinające. Skóra twarzy, ciała, włosy, paznokcie.


Olej ten szybko się wchłania, może być stosowany zamiast kremu na noc. Rano nasza skóra będzie miękka i promienna. 

Po wieczornym oczyszczeniu twarzy możemy wklepać niewielką ilość oleju i wykonać delikatny masaż twarzy. Stosowany regularnie wyrównuje kolor cery i subtelnie ją rozjaśnia. 

Świetnie sprawdza się również w roli kremu pod makijaż. Najczęściej stosowany jest samodzielnie jako czysty olej wsmarowywany w twarz, ciało i włosy.



Inci: Plukenetia Volubilis Seed Oil