Naturalne Kosmetyki UK Make Me Bio Płyn do Mycia Twarzy Face Beauty

Make Me Bio Płyn do Mycia Twarzy Face Beauty

Normalna cena £12.99

Make Me Bio Płyn do Mycia Twarzy Face Beauty (200ml)   Płyn Face Beauty oczyszcza skórę skłonną do niedoskonałości. Zawarte w nim składniki aktywne...
Ilosc

Make Me Bio Płyn do Mycia Twarzy Face Beauty (200ml)

 

Płyn Face Beauty oczyszcza skórę skłonną do niedoskonałości. Zawarte w nim składniki aktywne zapewniają jej odpowiednie nawilżenie i odżywienie.

 

Skład:

-Olejek jojoba budową zbliżony jest do ludzkiego sebum, dlatego dobrze się wchłania i działa łagodnie. Wykazuje działanie nawilżające i normalizujące.

-Olejek ze słodkich migdałów dzięki zawartości licznych witamin i minerałów, wykazuje silne działanie nawilżające, między innymi poprzez ochronę komórek przed utratą wody. Charakteryzuje się dobrą wchłanialnością i stymuluje do regeneracji.

-Olej z orzechów makadamia przez zawartość skwalenu, wykazuje biozgodność ze skórą, a to wpływa na jego dobrą wchłanialność. Wspiera ochronę przed negatywnym działaniem wolnych rodników oraz działa antybakteryjnie. Charakteryzuje się wysokim stężeniem nienasyconych kwasów tłuszczowych. Nawilża i regeneruje. 

-Olejek z drzewa herbacianego wykazuje działanie antybakteryjne. Oczyszcza i tonizuje oraz pobudza do regeneracji.

-Olejek z pomarańczy olbrzymiej wykazuje działanie antyoksydacyjne. Wspomaga regenerację, działa przeciwbakteryjnie i łagodząco.


 

Sposób użycia: 

Codziennie rano i wieczorem nałóż równomiernie na wilgotną skórę twarzy oraz szyi. Rozprowadź kolistymi ruchami, delikatnie masuj i spłucz wodą.


 

Inci: Aqua, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Lauryl Glucoside, Glycerin, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Macadamia Integrifolia Seed Oil*, Xanthan Gum, Citric Acid, Sodium Citrate, Sorbic Acid, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil*, Citrus Paradisi Peel Oil*, Limonene**, Linalool**, Geraniol**, Citral**, Citronellol**.

 

*Z upraw organicznych

** Naturalnie występujący w olejkach eterycznych