Hagi Cosmetics Świeca Sojowa Zimowy Las - Vesa Beauty

Hagi Cosmetics Świeca Sojowa Zimowy Las

Regular price £13.99

Hagi Cosmetics Świeca Sojowa Zimowy Las (230g)   Chcesz poczuć nastrój samotnego spaceru w iglastym, żywicznym lesie i rześkie, zimowe powietrze? U...
Quantity

Hagi Cosmetics Świeca Sojowa Zimowy Las (230g)

 

Chcesz poczuć nastrój samotnego spaceru w iglastym, żywicznym lesie i rześkie, zimowe powietrze? Uwolnij magiczny zapach, a pomoże Ci w tym świeca na bazie ekologicznego wosku sojowego i naturalnych olejków eterycznych z olejku jodłowego, sosnowego, rozmarynowego i grejpfrutowego. Starannie dobrane olejki eteryczne odświeżają umysł, pobudzają do działania, uwalniają siły witalne. Przywracają świadome widzenie rzeczywistości.

 

Wosk sojowy pali się w niższej temperaturze niż parafina. Nie emituje toksyn. Każdorazowo należy roztopić całą powierzchnię świecy w celu uniknięcia efektu “tunelu”. Przed kolejnym zapaleniem proszę przyciąć zwęgloną część knota, by uniknąć okopcenia.

 

Czas palenia ok. 75h



Zawiera:

-Olejek jodłowy pachnie pięknie ciepłym lasem i żywicą. Otrzymywany jest przez destylację z parą wodną igieł i gałązek występującej w Europie, Azji i Ameryce jodły białej. Bardzo pomocny przy infekcjach górnych dróg oddechowych, menopauzie, ociężałości umysłowej. Działa tonizująco - pobudzająco, likwiduje nieprzyjemne zapachy. Jest częstym komponentem męskich perfum. 

-Olejek rozmarynowy jego zapach uznawany jest za wzorzec zapachu ziołowego w perfumiarstwie. W aromaterapii stosowany jako pobudzający afrodyzjak i antydepresant. Skutecznie likwiduje zmęczenie psychiczne, fizyczne oraz poprawia pamięć. Silny antyutleniacz. Ze względu na oddziaływanie na psychikę nie należy stosować go u dzieci. Otrzymywany jest przez destylację z parą wodną ściętych po kwitnieniu liści i gałązek krzewinki rozmarynu uprawianego w Hiszpanii, Francji, krajach śródziemnomorskich i Japonii. 

-Olejek sosnowy stosowany w świecach i kominkach zapachowych przywołuje nastrój świąt i choinki z lasu. Charakteryzuje się świeżym zapachem igliwia i kamfory. Pozyskuje się go w procesie destylacji z parą wodną igieł i gałązek sosny zwyczajnej rosnącej w północnej Europie. Popularny jako składnik syropów przeciwkaszlowych i innych preparatach farmaceutycznych. W aromaterapii bardzo przydatny w okresach infekcji bakteryjnych z objawami kaszlu i bólach mięśniowych. Znakomicie aromatyzuje powietrze w restauracjach niwelując kuchenne zapachy.



Inci: Wosk sojowy, olejek z jodły, sosny, rozmarynu i grejpfruta.

English en