Nowy
Naturalne Kosmetyki UK Creamy Olej z Nasion Czarnej Porzeczki Nierafinowany

Creamy Olej z Nasion Czarnej Porzeczki Nierafinowany

Normalna cena £10.99

Creamy Olej z Nasion Czarnej Porzeczki Nierafinowany (50ml)   Surowcem do otrzymywania oleju są nasiona owoców czarnej porzeczki. Olej jest niezwyk...
Ilosc

Kategorie Creamy, Nowości, Twarz

Creamy Olej z Nasion Czarnej Porzeczki Nierafinowany (50ml)

 

Surowcem do otrzymywania oleju są nasiona owoców czarnej porzeczki. Olej jest niezwykle bogaty w NNKT (niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe) głównie kwas gamma-linolenowy (GLA); zawiera również kwas linolowy (LA) i alfa-linolenowy (ALA). Ważnymi składnikami są również flawonoidy i witamina C. Taki skład oleju powoduje, że jest on niezwykle cennym produktem kosmetycznym wpływającym na prawidłową budowę cementu międzykomórkowego (dzięki GLA).

 

Stosowanie oleju bezpośrednio na skórę lub w mieszankach kosmetycznych wzmacnia uszkodzoną barierę ochronną skóry, zapobiega odwadnianiu, wzmaga elastyczność. Flawonoidy, polifenole i witamina C zawarte w oleju działają antyoksydacyjnie – likwidując wolne rodniki, czym przyczyniają się do działania przeciwstarzeniowego. Duża zawartość kwasów LA i ALA wpływa na poprawę nawilżenia skóry.

 

Jest polecany:


-do skóry suchej, zniszczonej działa nawilżająco, odżywczo, zmniejsza szorstkość skóry
-do skóry dojrzałej działa przeciwstarzeniowo, zapobiega zmianom powstałym w wyniku fotostarzenia się skóry, wyrównuje koloryt, zwiększa elastyczność skóry
-do skóry podrażnionej działa przeciwzapalnie, łagodząco, hamuje objawy alergii
-do włosów suchych, zniszczonych działa nawilżająco, wpływa na prawidłową strukturę włosa
-do paznokci nawilża i wzmacnia płytkę paznokciową, zapobiegając ich łamliwości

 

Sposób użycia:

Nakładając olej na skórę – jako kosmetyk samodzielny – najlepiej zwilżyć twarz wodą/hydrolatem a następnie używając kilku kropli oleju wykonać delikatny masaż twarzy. Wytworzona w ten sposób na powierzchni skóry emulsja, pod wpływem ciepła dłoni doskonale  i szybko się wchłonie, pozostawiając twarz delikatną, gładką i z odczuciem nawilżenia.

 

 

Przechowywanie: 

W szczelnie zamkniętym opakowaniu, w lodówce. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.

Bezpieczeństwo stosowania: 

Tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych (np. laseroterapia, głęboki peeling, mikrodermabrazja itp.) Po otwarciu opakowania najlepiej przechowywać w lodówce, szczelnie zamknięty.

 

Inci: Ribes Nigrum Seed Oil

Sale

Unavailable

Sold Out