Nowy
Naturalne Kosmetyki UK Creamy Olej Tamanu Nierafinowany 10ml

Creamy Olej Tamanu Nierafinowany 10ml

Normalna cena £7.99

Creamy Olej Tamanu Nierafinowany (10ml)   Olej dostępny w ofercie powstał w wyniku wytłaczania na zimno odpowiednio przygotowanych pestek z owoców ...
Ilosc

Kategorie Creamy, Na Trądzik, Twarz

Creamy Olej Tamanu Nierafinowany (10ml)

 

Olej dostępny w ofercie powstał w wyniku wytłaczania na zimno odpowiednio przygotowanych pestek z owoców drzewa tamanu pochodzącego z ekologicznych upraw. Jest to olej całkowicie naturalny, pozyskany bez użycia rozpuszczalników, ani innych środków chemicznych. Wspomoże odnowę skóry, a składniki w nim zawarte wpłyną korzystnie na jej stan i koloryt. Nieocenione będą również jego właściwości przeciwbakteryjne.

 

Zastosowanie:

-jako składnik olejków leczniczych i maści do cery podrażnionej, trądzikowej z licznymi stanami zapalnymi

-w serum olejowych i kremach do cery trądzikowej

-w preparatach redukujących blizny i rozstępy

-jako dodatek do mydeł o działaniu oczyszczającym i przeciwzapalnym

-w odżywkach i maskach do przetłuszczającej się skóry głowy, a także do skóry z łupieżem

 

Sposób użycia:

5 – 50% (dopuszczalne do 100%).


Nakładając olej na skórę jako samodzielny produkt – najlepiej zwilżyć twarz wodą/hydrolatem, a następnie używając kilku kropli oleju wykonać delikatny masaż twarzy. Wytworzona w ten sposób na powierzchni skóry emulsja, pod wpływem ciepła dłoni doskonale i szybko się wchłonie, pozostawiając twarz delikatną, gładką i z odczuciem nawilżenia.

 

 

Przechowywanie: 

W szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci. Olej krystalizuje i tężeje w temp. Poniżej 10°C.

Bezpieczeństwo stosowania: 

Tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych (np. laseroterapia, głęboki peeling, mikrodermabrazja itp.). Po otwarciu opakowania najlepiej przechowywać w chłodnym miejscu, szczelnie zamknięty.

 

Inci: Calophyllum Inphyllum Seed Oil

Sale

Unavailable

Sold Out