Nowy
Naturalne Kosmetyki UK Creamy Olej Moringa Nierafinowany

Creamy Olej Moringa Nierafinowany

Normalna cena £17.99

Creamy Olej Moringa (30ml)   Creamy jest jedyną polską marką, która posiada olej moringa z Haiti. Tłoczony jest z nasion „drzewa życia”, niezwykle ...
Ilosc

Kategorie Creamy, Na Trądzik, Twarz

Creamy Olej Moringa (30ml)

 

Creamy jest jedyną polską marką, która posiada olej moringa z Haiti. Tłoczony jest z nasion „drzewa życia”, niezwykle bogaty w składniki odżywcze. Przez miejscowych olej traktowany jest jako panaceum na wszelakie dolegliwości. Zawiera dużą ilość kwasu oleinowego (ok 70% całkowitej masy tłuszczów). W porównaniu do innych olejów roślinnych o dużej zawartości kwasu oleinowego (np. oliwa z oliwek, słonecznikowy, z krokosza barwierskiego) ma niższą liczbę kwasową i jodową – co świadczy o dużej stabilności i odporności na utlenianie. Olej zawiera również we frakcji niezmydlalnej duże ilości steroli roślinnych (beta-sitosterol, stigmasterol) – co wpływa na odżywienie skóry.

 

Działa głęboko nawilżająco, odżywczo, oczyszcza pory, rozświetla cerę, poprawia jej koloryt. Działa przeciwstarzeniowo, przeciwzmarszczkowo. Normalizuje wydzielanie sebum, zapobiega powstawaniu zaskórników i wyprysków. Koi i przyspiesza gojenie skóry uszkodzonej, podrażnionej promieniowaniem UV, czynnikami atmosferycznymi (słońce, mróz), po zranieniach, po ukąszeniach owadów. Działa przeciwzapalnie, antyseptycznie – łagodzi objawy stanów zapalnych, ugryzień owadów. Dzięki dużej zawartości kwasu oleinowego – wspomaga transport transepidermalny, wzmacnia barierę ochronną skóry. Ciekawostka – sproszkowane nasiona moringa dodane do wody, służą do oczyszczania z zanieczyszczeń bakteryjnych i wirusowych – niszczą nawet szczep bakterii eschericha coli.

 

Olej moringa – zastosowanie:

-dla skóry suchej, wrażliwej nawilża i koi podrażnienia
-dla skóry trądzikowej i tłustej zmniejsza wykwity trądzikowe
-dla skóry podrażnionej łagodzi podrażnienia i stany zapalne, przyspiesza gojenie skóry
-dla skóry dojrzałej, z oznakami starzenia likwiduje zmarszczki, bruzdy, poszarzenie skóry
-do włosów suchych, trudno rozczesujących się
-do masażu

 

Sposób użycia:

W kosmetykach do twarzy dobrze jest łączyć go z innymi lżejszymi olejami np. migdałowym, z nasion malin, porzeczkowym, winogronowym.

Nakładając olej moringa na skórę – jako kosmetyk samodzielny – najlepiej zwilżyć twarz wodą/hydrolatem, a następnie używając kilku kropli oleju wykonać delikatny masaż twarzy.

Wytworzona w ten sposób na powierzchni skóry emulsja, pod wpływem ciepła dłoni doskonale i szybko się wchłonie, pozostawiając twarz delikatną i gładką.

 

 

Przechowywanie: 

W szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej. W niskich temperaturach tężeje.

Bezpieczeństwo stosowania: 

Tylko do użytku zewnętrznego. Oleju moringa nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych (np. laseroterapia, głęboki peeling, mikrodermabrazja itp.). Po otwarciu opakowania najlepiej przechowywać w temperaturze pokojowej, szczelnie zamknięty.

 

Inci: Moringa Oleifera Seed Oil

Sale

Unavailable

Sold Out