Naturalne Kosmetyki UK Anwen Olej Brokułowy 30ml

Anwen Olej Brokułowy 30ml

Normalna cena £5.89

Anwen Olej Brokułowy (30ml) Olej ten powstaje z tłoczenia na zimno jedynie ziaren, a nie całych brokułów. Mimo to może mieć lekko zielonkawą barwę...
Ilosc

Anwen Olej Brokułowy (30ml)


Olej ten powstaje z tłoczenia na zimno jedynie ziaren, a nie całych brokułów. Mimo to może mieć lekko zielonkawą barwę i delikatny aromat tego warzywa. W składzie oleju brokułowego znajdziemy przede wszystkim dużą ilość jednonienasyconego kwasu erukowego z grupy omega-9. Kwas ten ze względu na swoje długie łańcuchy tworzy na włosach film podobny do tego, który zostawiają silikony. Włosy po jego użyciu są więc bardziej błyszczące, śliskie i gładkie właśnie tak jak po silikonach.


Dla kogo będzie najlepszy?

Olej oczywiście idealnie sprawdzi się na włosach wysokoporowatych, którym z natury brakuje gładkości i blasku, ale nie tylko. Równie dobrze będzie też działał jeśli mamy włosy o średniej porowatości. Na nich taki wygładzający film też będzie dawał pozytywne efekty i jedynie posiadaczki niskoporowatych włosów mogą być z niego niezadowolone. Tutaj powłoka, którą zostawi olej może zadziałać za bardzo obciążająco i sprawić, że włosy staną się smętne i bez objętości. 

!Uważać na niego muszą również blondynki, bo ma dosyć ciemny, zielonkawy kolor!



Olej brokułowy jest również doskonały do pielęgnacji skóry dojrzałej lub narażonej na zanieczyszczenia powietrza. Możemy używać go również do ciała, dłoni, a także wyjątkowo suchych partii: łokci, kolan czy skórek przy paznokciach.


Olej nierafinowany, tłoczony na zimno. Butelka szklana, z pipetą. Najlepiej przechowywać w lodówce.



*Nie wiesz jaki masz rodzaj włosów zrób TEST i sprawdź porowatość swoich włosów:

https://sklepanwen.pl/strona/porowatosc



Sposób użycia:

1) Nałóż większą ilość oleju na nieumyte suche lub zwilżone włosy. Pozostaw na min. 30 minut, a następnie umyj szamponem jak zwykle.

2) Nałóż niewielką ilość oleju (1-2 krople) na końcówki umytych, wilgotnych jeszcze włosów.

3) Olej można używać również do twarzy i ciała.



Inci: Brassica Oleracea Italica Seed Oil