Ministerstwo Olej z Orzechów Laskowych - Vesa Beauty

Ministerstwo Olej z Orzechów Laskowych 50ml

Normalna cena £7.49

Ministerstwo Olej z Orzechów Laskowych (50ml) Zimnotłoczony, nierafinowany olej z orzechów la...
Ilosc

Ministerstwo Olej z Orzechów Laskowych (50ml)



Zimnotłoczony, nierafinowany olej z orzechów laskowych w szklanej butelce pochodzi z Francja. Absolutny jesienny numer jeden. Faworyt w walce z chandrą i stresem. 
Sprawdzony w stanach ekstremalnego przemarznięcia poprzystankowego kiedy wracamy do domu biegiem pod wiatr, całkiem bez szalika za to z deszczem w butach. Rekomendujemy wówczas natychmiastowy, długi i ciepły prysznic a następnie energiczne natarcie wilgotnej skóry olejem orzechowym.  Rytuał taki szybko przywraca równowagę psychofizyczną choć skacząc przez kałuże gotowi jesteśmy przysiąc, że nic nas już dziś nie uratuje. Otulenie się rozgrzewającym aromatem rozluźnia nawet najbardziej napięte mięśnie i przygotowuje odprężone ciało do wskoczenia w wygodny, domowy dresik. 


Olej z orzechów laskowych należy do grupy tzw. "suchych" olejów. Bogaty jest w witaminy E i A, ma działanie antyoksydacyjne, regeneruje i uelastycznia naskórek, odbudowuje barierę ochronną skóry, co znacząco wpływa na jej stopień nawilżenia. Wzmacnia naczynka krwionośne, łagodzi zaczerwienienia.




Sposób użycia:

Stosuj jako: zamiennik kremu, olejek do masażu

Nanieś na oczyszczoną, zwilżoną (np. hydrolatem) skórę twarzy. Delikatnie, okrężnymi ruchami wmasuj, aż do całkowitego wchłonięcia.



Przechowuj w miejscu chłodnym, suchym i zacienionym.



Jest to produkt w 100% naturalny - jego zapach, kolor i konsystencja mogą się więc nieznacznie różnić w zależności od partii.


Ponieważ kosmetyki przygotowywane są z naturalnych składników (niekiedy wzbogacane kosmetycznym aromatem) - u osób uczulonych na poszczególne ich składniki mogą powodować reakcje alergiczne. W przypadku wystąpienia reakcji alergicznej, prosimy o natychmiastowe zaprzestanie korzystania z produktu i zgłoszenie nam tej reakcji na: pukpuk@ministerstwodobregomydla.pl 

Inci: Corylus Avellana Seed Oil

Polski pl