Nowy
Naturalne Kosmetyki UK Creamy Olej z Opuncji Figowej Nierafinowany 10ml

Creamy Olej z Opuncji Figowej Nierafinowany 10ml

Normalna cena £15.99

Creamy Olej z Opuncji Figowej Nierafinowany (10ml)   Olej z opuncji figowej jest najprawdopodobniej najdroższym olejem świata. Potrzeba około pół t...
Ilosc

Kategorie Creamy, Twarz

Creamy Olej z Opuncji Figowej Nierafinowany (10ml)

 

Olej z opuncji figowej jest najprawdopodobniej najdroższym olejem świata. Potrzeba około pół tony owoców, aby otrzymać 1 litr tego drogocennego oleju. Jednak zdecydowanie warto po niego sięgnąć. 

Doskonale nawilża i odżywia, znany jest z działania przeciwzmarszczkowego – wygładza i zwiększa gęstość skóry, dzięki wysokiej zawartości kwasu linolowego, który ma duże znaczenie we wzmocnieniu ochronnej warstwy lipidowej skóry. 

 

Bogaty w witaminę E, naturalny antyoksydant, chroni przed fotostarzeniem i wolnymi rodnikami. Zawiera także cenne fitosterole odpowiedzialne za regenerację naskórka oraz minerały (m.in. cynk, magnez czy potas). Dodatkowym plusem jest lekka konsystencja i szybkie wchłanianie oleju, dzięki czemu nie pozostawia nieprzyjemnej tłustej warstwy.

 

Zastosowanie:

Samodzielnie, jako składnik olejowego serum lub jako dodatek do kremów, balsamów, odżywek do włosów.


-dla skóry dojrzałej – działa przeciwzmarszczkowo
-dla skóry suchej, wrażliwej i podrażnionej – łagodzi stany zapalne i podrażnienia
-dla skóry tłustej – reguluje nadprodukcję sebum przez gruczoły łojowe

 

Sposób użycia:

Nakładając olej na skórę – jako produkt samodzielny – najlepiej zwilżyć twarz wodą/hydrolatem a następnie używając kilku kropli oleju wykonać delikatny masaż twarzy. Wytworzona w ten sposób na powierzchni skóry emulsja, pod wpływem ciepła dłoni doskonale i szybko się wchłonie, pozostawiając twarz delikatną, gładką i z odczuciem nawilżenia.

 

 

Przechowywanie: 

W szczelnie zamkniętym opakowaniu, w chłodnym miejscu. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.

Bezpieczeństwo stosowania: 

Tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych (np. laseroterapia, głęboki peeling, mikrodermabrazja itp.). Po otwarciu opakowania najlepiej przechowywać w chłodnym miejscu, szczelnie zamknięty.

 

Inci:Opuntia Ficus-Indica Seed Oil

Sale

Unavailable

Sold Out